Aktuelt

Søknad om bruksendring - gjort i ettertid

Publisert: 29. 10. 2018 Oppdatert: 29. 10. 2018

I mange hus og leiligheter oppdager en ved salg at bruken av rommet eller etasjen ikke stemmer med godkjenning hos kommunen.  Vi har god erfaring med å søke om bruksendring på slike prosjekt.

Ofte når en skal selge en eiendom så dukker det opp saker som en bør få avklart før salget. En av disse kan være bruken av et spesifikt rom, eller for eksempel av en hel etasje. På eldre hus er ofte bruken av en eller flere kjellerom beskrevet som verksted, boder, eller i beste fall satt som disponible på tegningene som er arkivert hos kommunen. Den faktiske bruken er en hybel og kjellerstue, som tidligere eier laget til for 15 år siden.  I slike tilfeller er ikke bruken rett og det kan medføre utfordringer ved salg og det kan ha direkte innvirkning på salgsprisen. 

Vi har blant annet nettopp søkt om bruksendring av en kjeller i enebolig fra 1980 tallet. Her hadde alt vært likt fra byggeår og frem til i dag, men utbygger gikk konkurs i løpet av byggeprosessen, og bedriften sendte ikke inn tegninger av endringer av planløsning før konkursen. Eier har trodd at dette ble avklart på 1980, men har smertelig erfart at dette ikke var i orden før salg. Dette er bare ett eksempel på saker hvor Artikon kan bistå med søknad om bruksendring.

Oppdager du slike utfordringer med din bolig så kan vi mest sannsynlig hjelpe deg også.

 

Steffen Terkelsen