Tenk deg et øyeblikk at du står i et nydelig designet bad. Flisene på veggen skinner, og dusjhodet drypper forsiktig. Men bak denne skjønnheten skjuler det seg et skjult problem. Hver gang vannet treffer flisene, påvirker det også tettesjiktet bak dem. Over tid kan dette jevne vannpresset føre til usynlig forringelse.

Selv om dusjkabinett ikke er like minimalistisk, kan det være at det praktiske og bærekraftige trumfer design?

I stedet for å la vannet strømme fritt mot veggen, holder dusjkabinettet vannet der det hører hjemme: inne i dusjen. Dette gir et ekstra lag med beskyttelse for veggen bak. Men det stopper ikke der. Tenk deg et øyeblikk at stilen endres, eller at kabinettet ditt begynner å vise tegn til slitasje. I stedet for å revolusjonere hele badet, kan du ganske enkelt bytte ut kabinettet.

Dusjkabinettets uavhengighet fra veggen er også en annen velsignelse. Det er ingen direkte festing, så risikoen for skader som hull eller sprekker i veggen er betydelig redusert.

Og hva med fliser? Vel, med et dusjkabinett i rommet, kan behovet for fliser faktisk reduseres. Dette åpner døren for kreative muligheter, som å male med godkjente malingsystemer og bruke mer trevirke. Dette gir både en estetisk forandring og økonomiske besparelser. 

Som alt annet i livet har også dusjkabinetter sine utfordringer. Billige varianter kan til tider skuffe når det kommer til kvalitet. Enkelte kan gi fra seg små, forstyrrende lyder, mens andre har hjørner og kriker som kan være vanskelige å rengjøre. I tillegg kan de ta opp litt mer plass enn de minimalistiske alternativene. 

Til slutt, selv om dusjvegger representerer estetisk enkelhet og løsninger de fleste verdsetter mest, står dusjkabinetter for funksjonalitet og holdbarhet. Når du står overfor avgjørelsen om hva som skal inn i på ditt bad, bør du vurdere: Dusj på vegg eller dusj i eget "rom" -  I Artikon er vi delt, takstavdelingen velger dusjkabinett og arkitekten velger....