1. Sjekk takrenner og nedløp: Takrennene og nedløpene rundt huset ditt spiller en kritisk rolle i å lede vann bort fra taket og grunnmuren. Rengjør dem grundig for å fjerne løv, skitt og rusk som kan ha samlet seg opp i løpet av sommeren. Selv om du har et flatt tak, har du nedløp eller sluk som må renses. 
2. To ganger er bedre enn én: Det er lurt å sjekke takrennene to ganger i løpet av høsten. Først nå, mens trærne fortsatt har blader, og deretter igjen etter at alt løvet har falt. Dette vil bidra til å forhindre tilstopping og lekkasjer når snøen smelter.

3. Sjekk sandfangkum: Hvis huset ditt har en sandfangkum, må du sørge for at den er tilstrekkelig tømt. Dette hindrer blokkeringer som kan føre til oversvømmelser eller skade på eiendommen.

4. Inspeksjon av takstein, pipehatter og beslag: Taket er den første linjen i forsvaret mot vinterens elementer. Sjekk for løse takstein, sprekker eller skader på pipehatter og beslag. Eventuelle problemer bør løses før snø og is begynner å samle seg på taket.

5. Felles innsats for sameier: Hvis du bor i et sameie eller en boligsammenslutning, er det en god idé å samarbeide med naboene. Planlegg en kort fellesdugnad for å sjekke og vedlikeholde takrenner og andre fellesområder. Dette kan bidra til å sikre at hele eiendommen er godt forberedt for vinteren.
Å sjekke huset før vinteren er en enkel, men viktig oppgave som kan bidra til å sikre at du har en koselig og trygg vinter. Med riktig forberedelse kan du unngå potensielle skader, redusere energikostnadene og nyte den kalde årstiden uten bekymringer. Så ta deg tid til å gå gjennom sjekklisten, samarbeid med naboene, og nyt vinteren med en følelse av sikkerhet og komfort.