Som profesjonell aktør innenfor arkitektur og byggesøknader, har vi i Artikon mye med naboer å gjøre. Ved nabovarsling av et tiltak kommer det ofte inn merknader fra en eller flere naboer. Noen merknader er rasjonelle, mens andre er i den mer emosjonelle enden.  I dagens innlegg vil vi dele litt av våre erfaringer med nabovarsling og naboer.

Drømmehuset 

 Ønsker du å bygge på eller bygge et nytt hus, tar du gjerne kontakt med oss eller andre med ekspertise på området. Det som blir tegnet blir muligens litt større enn det som er tillatt og plasseringen du ønsker gjør det litt ugunstig for naboene. Vi informerer deg om dette, men du vil likevel søke om huset slik du har drømt om.  Artikon lager til nabovarsel med tegninger, situasjonsplaner og nødvendige dispensasjoner.

Rekommandert brev i posten

I mellomtiden har du selv fått et nabovarsel posten, det gjelder den tomten mot vest hvor du ikke trodde noen kom til å bygge, er det i det hele tatt lov å bygge der? Du kjenner deg stresset, litt redd og frustrert! Her skal det klages!

Vi er alle naboer

Her laget vi et senario hvor du i det ene øyeblikket vil følge boligdrømmen din, muligens litt på naboen sin bekostning og i neste runde fikk du selv nabovarsel fra en annen nabo som også vil bygge.

Noen ganger er det på sin plass med en merknad til et nabovarsel, andre ganger må en muligens innse at vi er flere om plassen og det er kanskje en idé å «svelge en kamel» og la det passere. Først og fremst anbefaler vi i Artikon dialog mellom naboene. Vi er, og har alle naboer!

Et lite slag for naboskapet der altså😉